Update: ADO noemt berichtgeving dat Sem Steijn vader volgt 'voorbarig'

Update: ADO noemt berichtgeving dat Sem Steijn vader volgt 'voorbarig'

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 22:44di 11-06-2019 om 22:44

Maurice Steijn neemt zoon Sem mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. De zeventienjarige middenvelder wordt door ADO Den Haag voor één seizoen verhuurd aan Al-Wahda. Dat meldt VVV-Venlo dinsdagavond.

Steijn speelde het afgelopen seizoen op huurbasis in Limburg, waar zijn vader hoofdtrainer was. Voor VVV kwam Steijn tot drie officiële optredens. Op bezoek bij sc Heerenveen maakte hij zijn eerste doelpunt. Hij werd daarmee de jongste doelpuntenmaker in de historie van de club. De middenvelder was verder vooral in het O19-elftal van de Venlose club actief. Hij maakte sinds 2011 deel uit van de jeugdopleiding van ADO. Nu vertrekt hij dus in het kielzog van zijn vader naar Abu Dhabi.

VVV bevestigde eerder op de dag het vertrek van Steijn, nadat Al-Wahdi al eerder gewag maakte van zijn komst. De trainer was vijf jaar werkzaam in De Koel. Hij leidde VVV in 2017 naar de titel in de Eerste Divisie en hield de club vervolgens twee jaar op rij in de Eredivisie.

Update 22.44 uur: Volgens ADO Den Haag is het voorbarig dat Sem Steijn op huurbasis met zijn vader meegaat naar de Verenigde Arabische Emiraten. 'De technische leiding van ADO Den Haag weet en begrijpt dat het een wens van Maurice Steijn is om zijn zoon opnieuw mee te nemen naar zijn nieuwe club, maar op dit moment is er met onze club nog geen contact geweest over een tweede verhuurperiode van Sem Steijn', laat de club uit de Hofstad weten.

'Er is dus nog geen sprake van een nieuwe overeenkomst. Dit houdt overigens niet in dat ADO Den Haag onwelwillend tegenover een nieuwe uitleenbeurt van Sem Steijn staat', benadrukt ADO. Steijn ligt nog tot medio 2020 onder contract bij de Hagenaars, die een optie voor een extra seizoen hebben.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws