Vijf goals van Morgan tegen Thailand: VS breken WK-record met 13-0 (!) zege

Vijf goals van Morgan tegen Thailand: VS breken WK-record met 13-0 (!) zege

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 22:58di 11-06-2019 om 22:58

Het WK voor vrouwen is een record rijker: de regerend wereldkampioenen uit de Verenigde Staten boekten de grootste overwinning uit de WK-historie. Thailand werd in Reims met liefst 13-0 opzij gezet.

Verenigde Staten-Thailand 13-0
De Aziaten wisten de schade bij rust nog beperkt te houden: Team USA leidde halverwege met 3-0, dankzij treffers van Alex Morgan, Rose Lavelle en Lindsey Horan. In de tweede helft ging het echter los: Morgan maakte er nog vier bij, Lavelle tekende haar tweede aan, Sam Mewis deed tot twee keer toe een duit in het zakje en ook Megan Rapinoe, Mallory Pugh en Carli Lloyd zetten de stadionspeaker aan het werk.

Thailand heeft nu in één klap meer treffers geïncasseerd dan tijdens zijn drie voorgaande WK-wedstrijden, in 2015. De VS scherpte het record van de grootste WK-uitslag aan: Duitsland won in 2007 met 11-0 van Argentinië, maar is dat record dus kwijt.

Zweden-Chili 2-0
Zweden, de nummer acht van de wereld, was de sterkste ploeg in de eerste helft. De Scandinavische ploeg slaagde er echter niet in om één van de kansen te verzilveren tegen Chili, de nummer 39 van de FIFA-ranking. Vooral de Chileense keepster Christiane Endler bleek lange tijd een grote sta in de weg. Zelfs toen een Zweedse aanvalster voor haar neus opdook, wist ze nog in te grijpen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ondertussen pakten zich wel - letterlijk - donkere wolken samen boven het stadion. Toen het hard begon te regenen en te onweren in de zeventigste minuut, stuurde scheidsrechter Lucila Venegas de speelsters naar binnen. Na een lange pauze ging het duel weer verder en Manchester City-speelster Kosovare Asslani wist uiteindelijk de ban te breken.

In blessuretijd werd het zelfs nog 2-0 voor Zweden. Madelen Janogy dribbelde fraai het strafschopgebied binnen en rondde op eveneens knappe wijze af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws