Feyenoord gaat beslissen over man van 12 goals en 11 assists: 'Iedere week spelen'

Feyenoord gaat beslissen over man van 12 goals en 11 assists: 'Iedere week spelen'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 07:16wo 12-06-2019 om 07:16

'Rond of na' de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat Feyenoord kijken of Emil Hansson al dan niet klaar is voor het eerste elftal van de club. Een verhuur van de Zweed aan een Eredivisie-club behoort tot de mogelijkheden. 

Technisch directeur Sjaak Troost laat dat in gesprek met Voetbal International blijken. Hansson (20) was dit seizoen één van de grote uitblinkers bij de verrassende promovendus RKC Waalwijk. Feyenoord is blij met de ontwikkeling van de stilist. "Je hebt verschillende soorten talenten. Sommigen moet je bij de oren pakken en sommigen moet je geleidelijker brengen. Die hebben meer tijd nodig, die moeten zich lekker in de luwte kunnen ontwikkelen. Hansson behoort tot die laatste groep", legt Troost desgevraagd uit.

"Gewoon zonder druk en veel minuten maken. Uiteindelijk moet zo'n speler dan klaar zijn om in een heksenketel te spelen, om in een elftal te spelen dat moet winnen. We zullen zien hoe Emil dat oppakt."

"Feit is dat het jaar RKC in de Eerste Divisie goed is geweest voor zijn ontwikkeling. Belangrijk om in het achterhoofd te houden, is dat hij moet voetballen. Hij heeft de leeftijd om iedere week te spelen. Idealiter bij Feyenoord en anders een jaar elders op Eredivisie-niveau. Op basis daarvan moeten we straks samen rond of na de voorbereiding de juiste afweging gaan maken", besluit Troost. 

Hansson heeft in De Kuip een contract tot medio 2020. In dienst van RKC was hij deze jaargang goed voor 12 doelpunten en 11 assists. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Hansson goed genoeg voor Feyenoord 1?

(2288 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws