Cillessen voorziet problemen: De hele markt is eigenlijk verziekt

Cillessen voorziet problemen: "De hele markt is eigenlijk verziekt"

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 07:28wo 12-06-2019 om 07:28

Een vertrek bij FC Barcelona wordt 'lastig', beseft Jasper Cillessen. De kampioen van Spanje heeft een prijskaartje van 60 miljoen euro om de nek van de Oranje-goalie gehangen. Dat is de transferclausule die in zijn contract is opgenomen. 

In gesprek met Voetbal International stelt Cillessen dat een dergelijk bedrag eigenlijk 'symboolpolitiek' is. "Zo gaat dat in Spanje, dat doen ze altijd, alleen hebben we tot nu toe nog geen andere prijs gehoord van de club. Dat maakt het op voorhand inderdaad niet makkelijk. Want wat ik wel zeker weet, is dat Barcelona niet zal zeggen dat ik zo voor een appel en een ei de deur uit mag", aldus de 30-jarige doelman. 

De gigantische bedragen die Liverpool en Chelsea afgelopen zomer betaalden voor respectievelijk Alisson Becker en Kepa, helpen evenmin. "De hele markt is eigenlijk verziekt, zo eerlijk moeten we ook wel zijn", stelt Cillessen vast.

"Er worden belachelijk hoge bedragen betaald voor spelers van wie je aan de ene kant denkt: niemand is zó veel waard. Maar tegelijkertijd bepaalt de markt dat gewoon en ben je er toch van afhankelijk."

De nummer één van Nederland hoopt dat Barça hem uiteindelijk beloont voor zijn loyaliteit - en dus meewerkt aan een vertrek. "Bovendien zit de club ook niet te wachten op een chagrijnige keeper."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws