ED: PSV zet zeer hoog in en wil Jong Brazilië-captain als opvolger Schwaab
Lyanco in duel met Arek Milik

ED: PSV zet zeer hoog in en wil Jong Brazilië-captain als opvolger Schwaab

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 00:00do 13-06-2019 om 00:00

PSV is in de zoektocht naar een opvolger van Daniel Schwaab uitgekomen bij Lyanco Vojnovic. Volgens het Eindhovens Dagblad zet de Brabantse club zeer hoog in en kijkt het of de aanvoerder van Jong Brazilië te strikken is.

Lyanco, die Servische roots heeft, is een 1.87 meter lange centrale verdediger. Hij was het afgelopen seizoen actief voor Bologna, dat hem huurde van Torino. De mandekker kwam voor de ploeg van linksback Mitchell Dijks tot dertien optredens in de Serie A, waarin hij één keer scoorde. Vooral in de laatste maanden van het seizoen had hij doorgaans een basisplaats.

Lyanco speelde in eigen land in de jeugdopleidingen van Botafogo en São Paulo, voordat hij bij die laatste club zijn doorbraak beleefde. In de zomer van 2017 werd hij naar Europa gehaald door Torino, dat naar verluidt zeven miljoen euro voor hem betaalde. Lyanco kwam in zijn eerste jaar in Italië slechts mondjesmaat in actie, waarna Torino hem besloot te verhuren aan Bologna.

De Braziliaanse verdediger neemt momenteel met zijn land deel aan het vermaarde jeugdtoernooi van Toulon. Hij is de aanvoerder van de ploeg, die het zaterdag in de finale opneemt tegen Japan.

Lyanco heeft een contract tot medio 2022 bij Torino. Volgens Transfermarkt.de bedraagt zijn marktwaarde momenteel acht miljoen euro.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws