Update: De Waard reageert op vertrek: Daar heb ik de media niet voor nodig

Update: De Waard reageert op vertrek: "Daar heb ik de media niet voor nodig"

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 14:52do 13-06-2019 om 14:52

Onrust bij Telstar. Technisch directeur Piet Buter is per direct vertrokken uit Velsen-Zuid. Bij de cultclub is 'een onwerkbare situatie' ontstaan, vertelt Buter aan het Noordhollands Dagblad. 

Woensdagavond legde de td zijn functie neer. Dat deed hij, omdat algemeen directeur Pieter de Waard besloten heeft dat hijzelf - en dus niet Buter - een nieuwe trainer aanstelt bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Telstar is op zoek naar een opvolger voor de naar De Graafschap vertrokken Mike Snoei.

"Ik denk dat ik met al mijn trainerservaring de juiste man ben om daar beslissingen over te nemen. Als de algemeen directeur dat dan zelf wil doen, dan accepteer ik dat niet", zegt Buter in een korte reactie. De Waard was niet bereikbaar voor commentaar. 

Afgelopen week werd bekend dat Telstar financiële zorgen heeft. Het spelersbudget krimpt komend seizoen van 835.000 euro naar 610.000 euro. "Ik denk dat we daarmee geen competitief elftal neer kunnen zetten", geeft Buter aan.

"Ik streed ervoor om iets te weeg te brengen. Ik had de hoop dat de Raad van Commissarissen hier iets aan zou willen doen, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik heb de strijd verloren, dat kun je gerust stellen."

Update 14.52: Het Noordhollands Dagblad heeft De Waard inmiddels te pakken gekregen, maar de algemeen directeur van Telstar wenst inhoudelijk niet te reageren. "Wat ik vind zal ik Buter zelf persoonlijk vertellen, daar heb ik de media niet voor nodig. Ik beperk mij tot de feiten", zegt hij.

"Een feit is dat we genoodzaakt zijn om een bezuiniging door te voeren. Niet alleen op het spelersbudget, maar over de hele begroting. Dat is gewoon nodig, want de afgelopen twee seizoenen hebben we te veel geld uitgegeven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws