Premier League maakt speelschema 2019/20 bekend: direct topper in Manchester

Premier League maakt speelschema 2019/20 bekend: direct topper in Manchester

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 10:02do 13-06-2019 om 10:02

De Premier League heeft het speelschema voor het seizoen 2019-2020 naar buiten gebracht. Kampioen Manchester City start met een uitwedstrijd tegen West Ham United. In het eerste competitieweekend staat direct een topper op het programma: Manchester United ontvangt op Old Trafford Europa League-winnaar Chelsea.

Alle data van de 380 wedstrijden zijn bekendgemaakt. De competitie gaat vrijdag 9 augustus 2019 officieel van start, de laatste wedstrijden zijn op zondag 17 mei 2020. De openingswedstrijd gaat tussen Liverpool en promovendus Norwich City.

Naast Norwich slaagden ook Sheffield United en Aston Villa er vorig seizoen in te promoveren. Die drie ploegen keren terug op het hoogste niveau van Engeland. Voor Champions League-winnaar Liverpool en Europa League-winnaar Chelsea wacht een druk begin van het seizoen. Zij staan op 14 augustus, een paar dagen na de competitiestart, in Istanbul tegenover elkaar in de strijd om de UEFA Super Cup.

Dit seizoen krijgen de clubs voor het eerst een 'winterstop'. In februari is er een korte onderbreking van de competitie. In twee weken opeenvolgende weekenden worden maximaal vijf wedstrijden gespeeld, zodat elke ploeg een week vrij heeft.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws