MLS onthult salarissen: Ibrahimovic best betaalde speler in geschiedenis

MLS onthult salarissen: Ibrahimovic best betaalde speler in geschiedenis

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 10:46do 13-06-2019 om 10:46

Zlatan Ibrahimovic wacht een flinke salarisverhoging in de MLS. De Zweed gaat bij LA Galaxy een slordige 7,2 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) verdienen per jaar. Dat blijkt uit cijfers die de MLS heeft vrijgegeven.

Daarmee wordt Ibrahimovic de best verdienende speler in de Amerikaanse competitie en zelfs de best betaalde speler in de geschiedenis van de MLS. Het betekent bovendien een flinke salarisverhoging. Het vorig seizoen verdiende Ibrahimovic nog maar zo'n 1,3 miljoen euro.

Na Ibrahimovic is voormalig sc Heerenveen-speler Michael Bradley (Toronto FC) de best verdienende speler met 5,7 miljoen euro. Ook Giovani dos Santos vangt op jaarbasis dat bedrag.

Volgens het verslag van de MLS is het gemiddelde jaarsalaris in de MLS 333.000 euro. In de MLS mogen alle teams evenveel geld spenderen aan hun spelers, om het zo eerlijk mogelijk te houden. De afgelopen jaren wordt de zogenaamde Designated Player Rule wel versoepeld. Dat betekent dat clubs steeds meer mogen betalen voor bijzondere spelers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws