Update: Oranje Leeuwinnen missen basisspeler tegen Kameroen: Niet fit genoeg

Update: Oranje Leeuwinnen missen basisspeler tegen Kameroen: "Niet fit genoeg"

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 18:50vr 14-06-2019 om 18:50

De Oranje Leeuwinnen moeten het in de tweede groepswedstrijd van het WK tegen Kameroen mogelijk doen zonder Stefanie van der Gragt. Zij is een twijfelgeval nadat zij donderdag vanwege knieklachten niet meetrainde.

Dat meldt de NOS. Van der Gragt kwam afgelopen dinsdag wel in actie in het duel met Nieuw-Zeeland, dat op het nippertje met 1-0 werd gewonnen. Van der Gragt is onder bondscoach Sarina Wiegman een vaste waarde. Zij vormt een centraal duo met Dominique Bloodworth-Janssen. 

Mocht Van der Gragt zaterdag tegen Kameroen niet inzetbaar zijn, dan is de kans groot dat Wiegman kiest voor Anouk Dekker of voor Merel van Dongen. Van Dongen viel tegen Nieuw-Zeeland al in en had een belangrijk aandeel bij de 1-0, die in de blessuretijd werd gemaakt door Jill Roord, een andere invalster.

Nederland en Canada gaan aan kop in Groep E. Canada wist op maandag al te winnen van Kameroen.

Update 18:50 uur: Van der Gragt komt zaterdag definitief niet in actie tegen Kameroen. Dat heeft Wiegman vrijdag bevestigd op de persconferentie. "Steef is niet fit genoeg. Dat is vooral heel vervelend voor haar zelf. We gaan met haar toewerken naar de volgende wedstrijd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Komt Oranje de poule door?

(928 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws