'Jong Ajax, Jong PSV en vijf andere KKD-clubs dienen verzoek in bij KNVB'

'Jong Ajax, Jong PSV en vijf andere KKD-clubs dienen verzoek in bij KNVB'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 07:18vr 14-06-2019 om 07:18

De Graafschap, NEC, NAC Breda en de beloftenteams van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ hebben bij de KNVB aangegeven tijdens de vier interlandweken niet op vrijdagavond te willen spelen. De clubs moeten het tijdens die periodes doen zonder jeugdinternationals en willen niet verzwakt aantreden.

Dat meldt de Gelderlander. Het kwam afgelopen seizoen regelmatig voor dat clubs wedstrijden moesten spelen terwijl een aantal van hun talenten interlandverplichtingen had. Onder meer Sparta klaagde daar openlijk over en noemde het competitievervalsing.

Het programma op vrijdagavond zal komend seizoen tijdens de vier interlandweken een stuk korter worden. De KNVB legt de beslissing om op vrijdag te spelen bij de clubs, maar als zij wensen niet in actie te komen, moet de wedstrijd op een maandagavond worden gespeeld.

De Keuken Kampioen Divisie telt twintig clubs. Om tot een even aantal wedstrijden te komen voegt de KNVB steeds vier andere clubs bij de zeven 'weigeraars'. De clubs die niet op vrijdag willen spelen, spelen in verband met een matig gevuld stadion altijd een uitwedstrijd. 

Vrijdag maakt de KNVB het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie bekend. De eerste interlandweek begint op maandag 2 september.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws