'Jammer als we finale niet hadden gehaald, maar dan kon ik wel lekker op vakantie'

'Jammer als we finale niet hadden gehaald, maar dan kon ik wel lekker op vakantie'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 08:00vr 14-06-2019 om 08:00

Oranje Leeuwin Dominique Bloodworth-Janssen heeft zich de afgelopen twee jaar in de basis van bondscoach Sarina Wiegman weten te knokken. Tijdens de eerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland speelde de verdediger van VfL Wolfsburg bijna meer minuten (90) dan op het WK van 2015 en EK 2017 bij elkaar (110), zo heeft Trouw onderzocht.

Bloodworth was nooit een vaste waarde bij de Oranje Leeuwinnen. Op het gewonnen EK in eigen land zocht Wiegman tegen België een vervanger voor de geblesseerde Desiree van Lunteren, maar ook toen werd Bloodworth op de bank gehouden.

In de halve finale tegen Engeland liep ze bijna de hele tweede helft warm. "Dat was frustrerend. Als we de finale niet hadden gehaald was dat natuurlijk bijzonder jammer geweest voor iedereen, maar voor mijzelf dacht ik wel: ah, nu kan ik lekker op vakantie", zegt ze tegen Trouw.

In de kwalificatie voor het WK werd ze ineens basisspeler. Ze beseft dat ze dicht tegen de basis aan zat. "Anouk Dekker was, dacht ik, geblesseerd (in het kwalificatieduel met Noorwegen, red.) en ik deed het goed. Daarna heb ik een goede ontwikkeling doorgemaakt. Als je een constante speelster bent, is er geen reden om je eruit te halen."

De 24-jarige Janssen heeft 32 interlands achter haar naam staan.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws