'FC Barcelona niet blij met Atlético Madrid: verrassingsfeestje verpest'

'FC Barcelona niet blij met Atlético Madrid: verrassingsfeestje verpest'

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 08:39vr 14-06-2019 om 08:39

FC Barcelona is geschrokken van het verrassende statement van Atlético Madrid-directeur Miguel Angel Gil Marín, die deze week verklapte dat Antoine Griezmann Madrid voor Barcelona verlaat. Marín ontnam Barcelona de uitgelezen mogelijkheid om een van de grootste aankopen van de afgelopen paar jaar te presenteren.

Dat meldt Marca in Spanje. "Ik ben heel duidelijk over waar hij volgend seizoen speelt, wij weten al sinds maart dat hij naar Barcelona vertrekt", liet Marín verrassend weten. Die uitspraken worden niet met open armen ontvangen in Catalonië. Marín heeft het verrassingselement volledig doen laten verdwijnen. De mogelijkheid om met Griezmann een konijn uit de hoge hoed te toveren is nu verdampt. Marca noemt het een 'misser', een 'coördinatiefout'.

Zowel Barcelona als Atlético wist al waar Griezmann na dit seizoen heen zou gaan, echter waren er nog twijfels over hoe de transfer aangekondigd zou moeten worden. De Catalanen wilden sowieso wachten tot het einde van juni. Dan zou de afkoopsom van Griezmann dalen naar 120 miljoen euro en kon de transfer definitief worden gemaakt. Marín besloot het verrassingsfeestje van Barcelona echter te verpesten.

Barcelona beseft dat de transfer van Griezmann naar Catalonië gevoelig ligt en voerde intern al overleg over hoe de deal zo geruisloos mogelijk aangekondigd kon worden. Intern is er nog steeds twijfel over of de club er wel goed aan doet om Griezmann vast te leggen. De Fransman leek vorig jaar al naar Barcelona te verhuizen, maar liet de club toen op het laatste moment in de kou staan en bleef bij Atlético. Ook onder de spelers en supporters bestaat er verdeeldheid. 

De clubleiding van Barcelona buigt zich nu over de situatie en heeft nog een paar weken om te besluiten hoe Griezmann gepresenteerd gaat worden.

Poll

Snap jij Barcelona?

(1799 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws