Done deal: Real Madrid heeft beet en haalt 'Japanse Messi' binnen

Done deal: Real Madrid heeft beet en haalt 'Japanse Messi' binnen

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 12:31vr 14-06-2019 om 12:31

Real Madrid heeft zich versterkt met Takefusa Kubo. De Japanner sluit komend seizoen aan bij Real Madrid Castilla, zo meldt De Koninklijke via de officiële kanalen.

Kubo is net achttien jaar geworden en sluit het komend seizoen aan bij Real Madrid Castilla. Volgens De Koninklijke is Kubo 'een van de veelbelovendste spelers ter wereld'. De Japanner wordt op de website omschreven als 'een aanvallende middenvelder met een uitstekende techniek'.

Saillant detail: Kubo speelde eerder in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Daar werd hij ook wel de 'Japanse Messi' genoemd. Door een transferban van de Spaanse voetbalbond vertrok de Japanner uit Catalonië. In Japan brak hij door bij FC Tokio. Vorige week maakte Kubo zijn debuut in het nationale elftal van Japan.

Barcelona en Paris Saint-Germain werden ook in verband gebracht met het Japanse talent, maar Real Madrid trekt dus aan het langste eind. Marca meldde eerder dat er in de Spaanse hoofdstad een vijfjarig contract klaar lag. Naar verluidt vangt Kubo jaarlijks een miljoen euro aan salaris en betaalt Real Madrid twee miljoen euro aan FC Tokio.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws