KNVB ziet op laatste moment af van duels op zondagavond na bezwaren van clubs

KNVB ziet op laatste moment af van duels op zondagavond na bezwaren van clubs

Gepubliceerd: vrijdag 14 juni 2019 om 17:33vr 14-06-2019 om 17:33

De KNVB heeft vrijdagmiddag het competitieprogramma voor het seizoen 2019/2020 bekendgemaakt. Het betreft een concept dat eerder op de dag al was uitgelekt. Het belangrijkste is dat er toch geen wedstrijden op zondagavond om 20.00 uur worden gespeeld.

Tijdens een laatste bespreking van het concept competitieprogramma is het idee om wedstrijden op zondagavond te spelen afgeschoten. "Eén van de vernieuwingen behelsde het invoeren van een wedstrijd op zondagavond 20.00 uur, met als insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven", vertelt competitiemanager Jan Bluyssen. 

"In principe waren alle clubs gebonden aan één thuiswedstrijd op dat tijdstip, maar dit had altijd gebruikt kunnen worden voor clubs die terugkomen van een verre uitwedstrijd in de Europa League. Nu blijkt dat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen. Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland."

De KNVB heeft Ajax en PSV het afgelopen seizoen in verband met Europees voetbal geholpen door hier en daar wat met het competitieschema te schuiven. Dat wil de bond ook voor komend seizoen doen. "Komend seizoen gaan we op die ingeslagen weg verder. Zoals gezegd willen we de clubs die Europees spelen, maar ook clubs die ver komen in de TOTO KNVB Beker, de ruimte geven om zo optimaal mogelijk te presteren", zegt Bluyssen.

"Daarom zullen we in de eerste week van september, als we weten hoeveel clubs de groepsfase van de Europese toernooien halen, en in de laatste week van december, als we weten hoeveel clubs doorgaan naar de knock-outfase, eventueel meerdere verschuivingen doorvoeren in het competitieprogramma."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws