Van Stee: 'Dat maakt dat alleen Ajax, Feyenoord en PSV toe kunnen slaan'

Van Stee: 'Dat maakt dat alleen Ajax, Feyenoord en PSV toe kunnen slaan'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 09:32za 15-06-2019 om 09:32

Grote talenten die actief zijn op het WK-20 in Polen: Henk van Stee zou ze maar wat graag naar Sparta halen, maar de realiteit is dat dergelijke spelers in de meeste gevallen niet te betalen zijn. Alleen de top van Nederland is in staat om grote talenten te binden, zegt Van Stee in een interview met het Algemeen Dagblad.

Oekraïne en Zuid-Korea spelen zaterdag de finale op het WK-20 in Polen. Van Stee ziet genoeg interessante spelers rondlopen. "Er lopen in die ploeg spelers die in de Eredivisie een sensatie zouden kunnen worden", zegt Van Stee, die jarenlang hoofd jeugdopleidingen was bij Shakhtar Donetsk.

"Maar ze moeten als niet-EU-speler verplicht veel geld verdienen (minimaal 422.000 euro per jaar, red.). Dat maakt dat eigenlijk alleen Ajax, PSV en Feyenoord nog kunnen toeslaan", zegt Van Stee.

"Als je die jongens haalt, moet het eigenlijk meteen voor de basiself zijn. Heimwee ligt altijd op de loer, zeker als ze eerst lange tijd een bijrol moeten vervullen. En er is vaak een taalprobleem. Voor Sparta is het gewoon niet mogelijk om die gasten te halen, al ben ik al zo vaak getipt over spelers met enorme mogelijkheden. Die jongens willen graag naar de Eredivisie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws