Spelersrapport: Groenen en Miedema uitblinkers, twee onvoldoendes

Spelersrapport: Groenen en Miedema uitblinkers, twee onvoldoendes

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 17:00za 15-06-2019 om 17:00

Oranje is na een 3-1 overwinning op Kameroen zeker van een plekje in de achtste finale van het WK. VoetbalPrimeur maakt rapport op na de zege in het oranje gekleurde Valenciennes.

Sari van Veenendaal - 5: Keepte uitstekend tegen Nieuw-Zeeland en hielp Oranje toen aan drie punten, maar tegen Kameroen scoorde de goalie geen voldoende. Dat had alles te maken met de gelijkmaker van Gabrielle Onguene. Van Veenendaal kwam uit, maar zat helemaal mis, waardoor de rappe aanvalster de 1-1 binnen kon schieten.

Desiree van Lunteren - 6,5: Speelde een wedstrijd in een wedstrijd door de duels die ze veelvuldig uit moest vechten met Onguene. Van Lunteren had aanvankelijk moeite om Onguene in toom te houden, maar liet zich niet afbluffen door de temperamentvolle aanvalster. Kwam in de meeste duels daardoor toch als winnaar uit de bus.

Dominique Bloodworth - 6: Maakte een iets betere indruk dan tegen Nieuw-Zeeland, maar was bij de gelijkmaker van Kameroen tegenstander Onguene wel te makkelijk kwijt. Dat maakte ze dubbel en dwars goed door vlak na rust van dichtbij de 2-1 binnen te schieten.

Anouk Dekker - 5,5: Liet Onguene wel heel makkelijk uit haar rug weglopen bij de 1-1. Oogde verdedigend en opbouwend ook niet altijd even zeker. Het zal voor bondscoach Sarina Wiegman nog een flinke puzzel worden wie ze tegen Canada in het centrum van de verdediging gaat zetten.

Kika van Es: 5.5: Speelde onopvallend en liet vooral aan de bal veel te weinig zien. Lieke Martens stond op een eiland en dat had vooral te maken met een offensief te passieve Van Es.

Sherida Spitse - 5: Doet prima dienst als 'reparatiebedrijf Spitse', maar aan de bal vertraagt ze het spel van Oranje veel te veel. Bovendien gaan er veel te vaak dingen mis bij de spelverdeelster.

Daniëlle van de Donk: 5.5 - Slaagde er niet in haar stempel te drukken in de wedstrijd tegen Kameroen. Dat was eerder tegen Nieuw-Zeeland ook al het geval. Kwam in het spel van Oranje te weinig voor en had te weinig inbreng in de aanvallen van Oranje. Werd twintig minuten voor tijd dan ook gewisseld.

Jackie Groenen - 8: Veruit de beste middenveldster aan de kant van Oranje. Groenen strooide met passes en zette Shanice van de Sanden veelvuldig aan het werk. Had een inbreng in twee van de drie goals. Ze leverde ook in verdedigend opzicht goed werk en kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Lieke Martens - 6: Stuurde in de beginfase twee Kameroense verdedigsters het bos in, maar was daarna lange tijd onzichtbaar. Martens werd te weinig betrokken in het spel van Oranje. Als dat wel gebeurde was Martens niet altijd even gelukkig. Toch zal de aanvalster meer in het spel van Nederland moeten worden betrokken, want eenmaal aan de bal gaat er altijd dreiging van haar uit.

Vivianne Miedema - 8:Kopte Oranje op knappe wijze op een 1-0 voorsprong en schoot na rust de 3-1 tegen de touwen. Daarmee is ze nu Manon Melis voorbij en all-time topscorer van Oranje. Met Miedema heeft Oranje een topspits in huis, die ook nog eens goed mee kan voetballen.

Shanice van de Sanden - 6.5: Was veel meer aanwezig dan in de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Van de Sanden gaf de assist op de 1-0 van Miedema na een combinatie met Groenen. Toch kan het in de voortzetting nog wat secuurder. Werd na ruim een uur vervangen door Lineth Beerensteyn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws