Isco, de Golden Boy-winnaar van 2012

De Ligt mag dromen van Golden Boy-prolongatie: ook PSV- en Feyenoord-afvaardiging

De Ligt mag dromen van Golden Boy-prolongatie: ook PSV- en Feyenoord-afvaardiging

15-06-2019 21:05
70

Matthijs de Ligt mag alvast dromen van een tweede Golden Boy-winst op rij. De negentienjarige Ajax-captain behoort tot een longlist met honderd genomineerden voor de Golden Boy-editie van 2019.

Justin Kluivert behoorde vorig seizoen tot de vier spelers die samen met De Ligt om de hoofdprijs streden: de aanvaller van AS Roma is dit jaar opnieuw genomineerd. Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Tahith Chong (Manchester United) en Leandro Fernandes (Juventus) zijn de overige Nederlandse afgezanten.

De Eredivisie levert daarnaast het Braziliaans-Argentijnse duo Mauro Júnior-Maxi Romero, beiden spelers van PSV, de Colombiaanse Feyenoorder Luis Sinisterra en de Deense Ajacied Victor Jensen. Mason Mount (Vitesse), Alexander Isak (Willem II), Gianluca Scamacca (PSV en PEC Zwolle) hebben bovendien een recent verleden in Nederland.

De grootste bedreiging voor De Ligt lijkt uit Portugal te komen: wonderkind João Félix brak dit seizoen door bij Benfica en behoort eveneens tot de genomineerden. De Ligt zou de eerste speler ooit kunnen worden die zijn Golden Boy-winst prolongeert.