'Straks betalen ze 5 miljoen voor de buschauffeur. Schrijf maar op, aardige quote'

'Straks betalen ze 5 miljoen voor de buschauffeur. Schrijf maar op, aardige quote'

Gepubliceerd: zaterdag 15 juni 2019 om 21:32za 15-06-2019 om 21:32

FC Groningen-directeur Hans Nijland neemt na 23 jaar afscheid van FC Groningen en heeft de voetballerij in die tijd ingrijpend zien veranderen. De Trots van het Noorden heeft sinds 1996 een verregaande professionaliteitsslag ondergaan, vertelt Nijland aan het Dagblad van het Noorden.

Toen El Presidente aantrad, deed het trainingsveld van FC Groningen op wedstrijddagen dienst als parkeerterrein. "Als we op zaterdagavond speelden, lieten de sponsors de auto's staan, want die hadden dan een borreltje gedronken en gingen met de taxi naar huis. Dus dan moesten wij de volgende dag tussen die auto's door de training afwerken", vertelt de afzwaaiende Nijland. "Als ik dat nu aan trainer Danny Buijs vertel, wordt-ie gillend gek."

FC Groningen heeft in de tussentijd het Oosterpark ingeruild voor het Hitachi Capital Mobility Stadion en is ook buiten de lijnen gegroeid. "De club had drie, vier medewerkers toen ik in 1996 begon. De hele wereld is veranderd. Voetballers rookten, dat is nu ondenkbaar." De voetbalwereld is met name in financieel opzicht veranderd, merkt Nijland. "Hier valt het nog mee, maar soms wordt er voor een speler 50 tot 100 miljoen euro neergelegd. Als we nog even zo doorgaan, betalen ze voor onze buschauffeur straks 5 miljoen", aldus de directeur, die afsluit met een welgemeend advies aan de dienstdoende journalist. "Schrijf die maar op, die quote is wel aardig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws