Voormalig NEC- en Ajax-middenvelder Zimling (34) verruilt kleedkamer voor bureau

Voormalig NEC- en Ajax-middenvelder Zimling (34) verruilt kleedkamer voor bureau

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 07:54zo 16-06-2019 om 07:54

Niki Zimling heeft op 34-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. De Deense oud-middenvelder van onder meer NEC en Ajax was de voorbije twee seizoenen actief in zijn vaderland, waar hij onder contract stond bij SönderjyskE.

Zimling verruilt de kleedkamer voor de vergadertafel. De Deense tweedeklasser Kolding IF maakt via de officiële kanalen aan dat het de 23-voudig international heeft gestrikt als sportief directeur. "Ik heb heel wat ervaring in het voetbal na een lange carrière in Denemarken, maar ook in het buitenland en bij de nationale ploeg. Die ervaring kan ik nu meenemen in mijn nieuwe functie", laat Zimling weten bij zijn presentatie.

Zimling was in twee periodes op de Nederlandse velden te bewonderen. Tijdens het seizoen 2010/2011 werd hij door NEC gehuurd van het Italiaanse Udinese. In 2014 was hij bij FSV Mainz 05 beland en werd hij verhuurd aan Ajax. Een groot succes werd zijn verblijf in Amsterdam echter niet: Zimling kwam tijdens het seizoen 2014/2015 tot 460 competitieminuten namens de hoofdmacht en Jong Ajax.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws