'Misschien had ik nu dan wel tussen jongens als De Jong en De Ligt gestaan'

'Misschien had ik nu dan wel tussen jongens als De Jong en De Ligt gestaan'

16-06-2019 10:28
47

Azor Matusiwa ziet FC Groningen als een opstapje naar de 'absolute top'. De controleur vertelt dat in een groot interview met de Gooi- en Eemlander. Matusiwa werd afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan De Graafschap. Groningen legde hem eerder deze maand vast tot 2023 vast. 

De Trots van het Noorden is voor Matusiwa (21) een springplank naar de buitenlandse top. "Ik moet vlieguren maken en krijg hier de kans me verder te ontwikkelen. Dit is een mooie, grote club, met prima faciliteiten, een herkenbare stijl van voetballen en ambitie om mee te spelen om Europees voetbal."

"En nee, mijn plafond moet hier niet liggen. Zo moet ik er niet in staan", vervolgt de Hilversummer. "Ik wil Champions League spelen en vind dat ik daar de kwaliteiten voor heb. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. De insteek is om hier twee tot drie seizoenen te blijven en als ik me goed ontwikkel en grotere clubs interesse tonen, kan Groningen ook leuk aan mij verdienen."

Ajax
Matusiwa vindt het jammer dat het in Amsterdam niet tot een doorbraak is gekomen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau van Ajax aan kan. Je ziet aan andere jongens hoe hard het kan gaan als het meezit. Door die hardnekkige liesblessure ben ik ver teruggeworpen in de hiërarchie."

"Je weet niet hoe het was gelopen als ik fit was gebleven. Misschien had ik nu dan wel tussen jongens als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek gestaan."

No Poll