Ten Cate: 'Als jouw bedrijf een ton minder omzet maakt ben je toch ook niet blij?'

Ten Cate: 'Als jouw bedrijf een ton minder omzet maakt ben je toch ook niet blij?'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 12:04zo 16-06-2019 om 12:04

Henk ten Cate vindt het begrijpelijk dat grootverdieners als - bijvoorbeeld - Gareth Bale zich vastklampen aan hun contract, zelfs wanneer ze niet meer in de plannen van hun club en trainer voorkomen. Inleveren, zelfs wanneer het om een relatief klein bedrag gaat, doet pijn.

"Als jouw bedrijf een ton minder omzet maakt per week ben je toch ook niet blij? Er eten er vaak veel meer mee uit de ruif, het management van de speler houdt de inkomsten het liefst ook op dat niveau", stelt Ten Cate, in gesprek met de Volkskrant. 

Real Madrid wil dolgraag van Bale (29) af, maar het doorlopende contract en het megasalaris van de Welshman zijn een sta in de weg. Ten Cate kent de gang van zaken. "Als ze niet meer in aanmerking komen voor de basis dan moeten ze weg. Ze drukken te zwaar op de begroting, zelfs bij dat soort rijke clubs. Alleen als het een speler betreft die zelfopgeleid is, wil een club nog wel een uitzondering maken."

De oud-trainer van onder meer NAC Breda en Ajax weet dat er twee methodes zijn om een speler te lozen: een keurige én een niet-keurige. "De niet-keurige manier is dat een speler naar veld zes wordt gestuurd om in zijn eentje te trainen. Daar wordt-ie niet fitter en gewilder van. De meeste spelers kiezen dan eieren voor hun geld."

"Nadeel voor clubs is dat de spelers minder waard worden, omdat duidelijk is dat ze ongewenst zijn. De keurige manier is met de speler en zijn manager in alle stilte om de tafel gaan zitten en dat iedereen water bij de wijn doet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws