Blamage tegen Jong Ajax ommekeer voor FC Twente: 'Zo gaan we het doen, that's it'

Blamage tegen Jong Ajax ommekeer voor FC Twente: 'Zo gaan we het doen, that's it'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 13:32zo 16-06-2019 om 13:32

FC Twente kroonde zich afgelopen seizoen tot de soevereine winnaar van de Keuken Kampioen Divisie, maar verloor vlak voor de winterstop nog met 2-5 van Jong Ajax. Die blamerende nederlaag in de eigen Grolsch Veste bleek de wake-up call voor de Tukkers, vertelt aanvoerder Wout Brama.

Na de 2-5 stak de selectie van de Tukkers de koppen bij elkaar, laat Brama weten in de seizoensterugblik van FOX Sports. "We zijn iets defensiever gaan spelen. We hebben de organisatie iets aangepast, omdat we wisten dat we daarmee meer succes zouden halen", aldus de routinier. "We voetbalden niet zo goed dat we elke tegenstander van de mat zouden vegen."

Die verandering in de speelwijze is mede tot stand gekomen door Brama, die zich meldde bij trainer Marino Pusic. "Ik vond dat we in die fase niet goed speelden en dat onze defensieve organisatie echt niet klopte. Het is waar dat ik daar iets van gezegd heb, maar het gaat me te ver om dat allemaal op mijn conto te schrijven." Pusic komt ook aan het woord en beaamt dat hij de kwestie heeft besproken met Brama. "Ik heb er uiteraard over gesproken met mijn aanvoerder: hoe hij zich voelt en hoe de andere jongens daarin staan. Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt: zo gaan we het doen en that's it."

FC Twente keert volgend sezioen na één jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De Tukkers begonnen deze week als eerste club aan de voorbereiding en openen het seizoen op zaterdag 3 augustus met een thuiswedstrijd tegen PSV.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat FC Twente er volgend seizoen rechtstreeks in blijven?

(8275 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws