Van Persie maakt plaats: 'Laten we eerlijk zijn: ze is me al ruimschoots voorbij'

Van Persie maakt plaats: 'Laten we eerlijk zijn: ze is me al ruimschoots voorbij'

Gepubliceerd: maandag 17 juni 2019 om 08:40ma 17-06-2019 om 08:40

Robin van Persie maakt ruim baan voor Vivianne Miedema. De pas gestopte Rotterdammer is met vijftig goals Oranje-topscorer aller tijden, maar zag Miedema zaterdagmiddag haar 59ste en zestigste goal namens de Oranje Leeuwinnen aantekenen.

Dat de Hoogeveense pas 22 jaar oud is, maakt de prestatie volgens Van Persie 'bizar knap'. "Laten we eerlijk zijn: ik sta nu derde (achter Miedema en Manon Melis, goed voor 59 Oranje-goals, red.), ze is me ruimschoots voorbij", laat RvP weten aan het Algemeen Dagblad.

Na Nederland-Kameroen ging een foto van de twee all-time topscorers rond op social media: een jonge Miedema poseerde bij De Kuip met Van Persie, toen nog een aanstormend Feyenoord-talent. Van Persie heeft de foto ook voorbij zien komen. "Zij was nog een klein Viviannetje, ik zat net in mijn tweede jaar bij Feyenoord. Heel grappig om die foto terug te zien. Dat ze een diehard-Feyenoorder is, schept natuurlijk een band."

Van Persie kijkt graag naar de Oranje Leeuwinnen: de wedstrijd tegen Kameroen viel tegelijk met een jeugdtoernooi in Maassluis, maar de 35-jarige Rotterdammer nam de tijd om te kijken in de kantine. "Martens, Van de Sanden, Miedema, Groenen: allemaal goede speelsters, hoor", oordeelt hij. "Het is hartstikke mooi om te zien hoe Nederland het doet, hoe ze gigantisch vooruit zijn gegaan in een paar jaar tijd. Daar verdienen ze alle credits voor."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe ver gaan de Leeuwinnen komen?

(6343 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws