'Toen ik begon, had Ajax om en nabij honderd miljoen op de bank, wij min vijftig'

'Toen ik begon, had Ajax om en nabij honderd miljoen op de bank, wij min vijftig'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 07:39wo 19-06-2019 om 07:39

Het gaat PSV waarschijnlijk niet lukken om de financiële kloof met titelconcurrent Ajax te overbruggen. Dat vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands in een interview met Voetbal International. 

Gerbrands zei dinsdag dat het hyperambitieuze PSV over een paar jaar tot de beste 32 clubs van Europa wil behoren. Het wordt binnen de landsgrenzen lastig om Ajax te overvleugelen, beseft hij, nu de Amsterdammers een eigen vermogen van liefst 178 miljoen hebben; dat bedrag loopt dit jaar alleen maar verder op, lijkt het, gezien de transfers die nog op komst zijn.

"Onze positie ten opzichte van Ajax verandert niet", legt Gerbrands uit. "Toen ik begon, hadden ze om en nabij honderd miljoen op de bank en wij min vijftig. We hebben alle schulden nagenoeg weggewerkt, maar de financiële verschillen zullen blijven. Wij moeten onze eigen koers varen en dat doen we goed."

"De afgelopen vijf jaar zijn we drie keer kampioen geworden en hebben we drie keer Champions League gespeeld. Door de resultaten van het Nederlands elftal, en Ajax en PSV in de Champions League neemt de belangstelling voor ons voetbal en onze spelers toe. Dit is dus hét moment om onze positie te versterken. Het gaat goed, maar het moet nog beter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws