PSV presenteert toekomstvisie: 'Over vier jaar bij beste 32 clubs van Europa'

PSV presenteert toekomstvisie: 'Over vier jaar bij beste 32 clubs van Europa'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 12:26di 18-06-2019 om 12:26

PSV wil over vier jaar bij de beste 32 clubs van Europa horen. Dat heeft algemeen directeur Toon Gerbrands dinsdag gezegd op sportcomplex De Herdgang, waar de toekomstvisie van PSV werd gepresenteerd.

Volgens de Eindhovenaren is dat gegeven cruciaal met het oog op de verdere toekomst. "Dat heeft te maken met de Champions League tegen die tijd. In 2023 worden er allerlei keuzes gemaakt. Als je dan bij de eerste 32 clubs op de ranglijst zit, heb je grote kans dat je in de Champions League komt", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de algemeen directeur van PSV.

"Dat doen wij altijd op onze eigen manier. We lopen er niet elke dag mee te koop, maar de helft van de landstitels in de 21ste eeuw zijn door ons gewonnen", aldus Gerbrands. "Wij moeten als club op weg naar de derde ster op ons shirt. We hebben niet alles met geld kunnen winnen, maar door onze eigen keuzes en ons eigen beleid."

PSV heeft anderhalf jaar gewerkt aan het plan 'Visie 2030'. Tijdens de presentatie daarvan werd ook gesproken over eventuele uitbreiding van het Philips Stadion. De thuishaven van de Eindhovenaren blijft tot 2030 in ieder geval op dezelfde plek staan. Uitbreiding naar 40.000 plekken is 'een denkrichting', aldus het Eindhovens Dagblad. De huidige capaciteit van het PSV-stadion is 35.000.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Is het haalbaar voor PSV om bij de beste 32 clubs van Europa te horen?

(4132 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws