'Misschien wil ik weer dicht bij huis voetballen, bij een mooie Eredivisie-club'

'Misschien wil ik weer dicht bij huis voetballen, bij een mooie Eredivisie-club'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 07:58wo 19-06-2019 om 07:58

Reza Ghoochannejhad heeft nog geen idee waar zijn sportieve toekomst ligt. De Iraanse spits beschikt over een doorlopend contract bij APOEL, maar of hij actief blijft op Cyprus, is nog maar de vraag. Afgelopen halfjaar werd Reza, voormalig speler van onder meer sc Heerenveen en Go Ahead Eagles, verhuurd aan Sydney FC. 

In 2018 verhuisde de 31-jarige international van Friesland naar Nicosia. "Een week voordat ik binnenkwam bij Apoel, blameerde de club zich in de voorrondes van de Champions League. Na die uitschakeling bleef het maandenlang onrustig, met drie trainerswissels tot gevolg", blikt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant terug. 

"Het viel van beide kanten tegen in sportief opzicht. Sydney FC toonde in de winterstop concrete interesse. Dat was voor mij een nieuwe start, een avontuur dat ik niet wilde weigeren."

Het contract van Ghoochannejhad loopt tot medio 2020 door. "De voorbereiding begint vroeg voor ons in verband met de Champions League-voorrondes, dus ik moet me deze week alweer melden op Cyprus."

"Ik ga eerst met de club in gesprek om mijn toekomst te bespreken. Ik heb de afgelopen jaren veel gereisd. Misschien wil ik ook wel weer dicht bij huis voetballen, bij een mooie club in de Eredivisie. Maar zover is het nog niet. Ik heb nog een contract voor een jaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws