Update: AZ geeft overbodig trio 'ruimte om uit te kijken naar een andere club'

Update: AZ geeft overbodig trio 'ruimte om uit te kijken naar een andere club'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 09:28do 20-06-2019 om 09:28

Bjørn Johnsen en Mats Seuntjens (foto) hebben van AZ te horen gekregen dat zij mogen vertrekken. Dat weet het Noordhollands Dagblad. De twee hoeven zich donderdag niet te melden op de eerste officiële training onder de nieuwe coach Arne Slot. 

Volgens het Noordhollands Dagblad 'krijgen Johnsen en Seuntjens de tijd om een andere club te zoeken. Lukt ze dat niet binnen die periode, dan melden ze zich weer bij AZ'.

Johnsen werd afgelopen zomer overgenomen van ADO Den Haag. De international van Noorwegen signeerde een contract voor vier jaar. Johnsen (27) stond slechts zeven keer in de basis in de Eredivisie. Blijkbaar ziet Arne Slot, de opvolger van John van den Brom, het evenmin in het aanspeelpunt zitten. 

Seuntjens (27) kwam wél veel aan spelen toe in 2018/19. Van den Brom gebruikte hem bij gebrek aan geschikte alternatieven vaak als spits. Slot 'ziet voor Seuntjens echter geen rol in het basiselftal weggelegd.' De voormalig speler van NAC Breda heeft nog een contract tot medio 2020. 

Clasie
Directeur voetbalzaken Max Huiberts bevestigt dat AZ in de markt is voor Jordy Clasie. "We zijn met elkaar in gesprek", wordt hij geciteerd. Clasie ligt bij zijn huidige werkgever Southampton nog één seizoen vast. Afgelopen jaar werd de controleur verhuurd aan Feyenoord. 

Update 09.28: Via de officiële kanalen bevestigt AZ donderdagochtend dat Seuntjens, Johnsen en Marko Vejinovic ontbreken op de eerste training. Het drietal 'heeft te horen gekregen dat ze minder perspectief op speeltijd hebben. Zij krijgen de ruimte om uit te kijken naar een andere club.' 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Past Clasie bi AZ?

Ja
61%
Nee
39%
(1897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws