PSV breekt contract open en verhuurt 'speler met enorme potentie' aan Sparta

PSV breekt contract open en verhuurt 'speler met enorme potentie' aan Sparta

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 11:38do 20-06-2019 om 11:38

Dante Rigo maakt op huurbasis de overstap van PSV naar Sparta. De twee clubs hebben de huurdeal donderdag bekrachtigd. PSV heeft bovendien het contract van Rigo opengebroken en verlengd tot medio 2022.

Rigo trapte dinsdag de voorbereiding af bij PSV, maar zijn overstap naar Sparta hing al even in de lucht. De twintigjarige middenvelder speelt tot het einde van het seizoen op Het Kasteel. "Dante is een speler met enorm veel potentie, die vorig seizoen zijn eerste Eredivisie-minuten gemaakt heeft bij PSV", reageert technisch manager Henk van Stee op de Sparta-website.

"Het is een speler die technisch heel vaardig is en een verfijnde traptechniek bezit, die toe was aan de volgende stap in zijn ontwikkeling. PSV ziet in hem een toekomstige speler voor het eerste elftal, maar wil hem elders ervaring op laten doen op het hoogste niveau", aldus Van Stee. "Hij had de keuze uit meerdere clubs, uit zowel Nederland als België, maar wilde graag naar Sparta. We zijn blij dat hij onze selectie komt versterken."

Dat PSV gelooft in Rigo, wordt onderstreept met een contractverlenging. De jeugdinternational van België ligt nu tot medio 2022 vast in Eindhoven. Afgelopen seizoen kwam Rigo tot zes optredens in het eerste van PSV, waarin hij één keer trefzeker was.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws