'Heerenveen heeft oplossing voor probleem en vindt spits in Italië'

'Heerenveen heeft oplossing voor probleem en vindt spits in Italië'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 16:54do 20-06-2019 om 16:54

SC Heerenveen gaat zich op huurbasis te versterken met de twintigjarige Jens Odgaard, zo meldt Gianluca di Marzio. Odgaard is een twintigjarige Deen die onder contract staat bij het Italiaanse Sassuolo.

Volgens Gianluca di Marzio zal de Deense spits zijn carrière vervolgen in Friesland. Odgaard tekende vorig jaar een contract bij Sassuolo dat loopt tot medio 2022. Bij Heerenveen moet hij de tijd en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

Heerenveen werd eerder deze week ook al in verband gebracht met Runar Espejord, spits van het Noorse Tromso IL. Het afgelopen seizoen was Sam Lammers de aanvalsleider in Friesland, maar hij is teruggekeerd naar PSV. 

Sassuolo nam Odgaard een jaar geleden voor vijf miljoen euro over van Inter. Die club heeft bij die transfer een terugkoopoptie bedongen. Bij Sassuolo kwam de Deen het afgelopen seizoen niet verder dan een invalbeurt van vijftien minuten in de thuiswedstrijd tegen SPAL. In de tweede seizoenshelft zat hij wel vaak bij de selectie, maar kreeg hij geen speelminuten.

Odgaard werd in zijn eigen land opgeleid door Lyngby BK. In 2017 nam Inter hem voor ruim 1 miljoen euro over.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws