Oud-Ajacied El Azzouzi duikt op in Keuken Kampioen Divisie: 'Zin in de uitdaging'

Oud-Ajacied El Azzouzi duikt op in Keuken Kampioen Divisie: 'Zin in de uitdaging'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 17:36do 20-06-2019 om 17:36

Zakaria El Azzouzi speelt de komende twee seizoenen voor FC Volendam. Dat heeft de nieuwe club van trainer Wim Jonk donderdag bekendgemaakt. El Azzouzi speelde aan het einde van vorig seizoen nog bij FC Emmen.

Het contract van El Azzouzi bij Ajax werd afgelopen december ontbonden. De Amsterdamse club verhuurde de spits al aan FC Twente, Sparta en Excelsior. Bij Emmen hield hij de afgelopen maanden zijn conditie op peil. Hij maakte zelfs minuten in een oefenwedstrijd.

Met Jonk komt El Azzouzi een bekende tegen. Jonk trainer van de A1 van Ajax en had El Azzouzi onder zijn hoede. "Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. De trainer heeft me overtuigd en dit is de juiste plek in deze fase van mijn carrière om me goed verder te kunnen ontwikkelen", zegt El Azzouzi op de clubsite van Volendam.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij dat Volendam El Azzoui vast heeft weten te leggen. "Wij kennen Zakaria natuurlijk al langer en weten wat hij in zijn mars heeft. Hij is een technisch vaardige en creatieve speler met scorend vermogen, die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan. Zakaria had ook in kunnen gaan op de aanbiedingen van Eredivisie-clubs, maar kiest nu bewust voor zijn ontwikkeling in een omgeving en speelstijl die hem op het lijf geschreven is."

Poll

Is El Azzouzi goed genoeg voor de Eredivisie?

(541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws