Bijl spant arbitragezaak aan tegen FC Emmen: Ik vind het om te betreuren

Bijl spant arbitragezaak aan tegen FC Emmen: "Ik vind het om te betreuren"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 20:13do 20-06-2019 om 20:13

Glenn Bijl heeft samen met zijn zaakwaarnemer Mesut Eslik een arbitragezaak aangespannen tegen FC Emmen. Zij zijn boos omdat de club het bod van FC Groningen niet wil accepteren.

Dat meldt RTV Noord. Wat is er aan de hand? Bijl wil dolgraag naar Groningen en heeft een gelimiteerde afkoopsom van 335.000 euro in zijn contract staan. Echter geldt die clausule alleen voor clubs met een begroting tot twintig miljoen euro.

Groningen heeft een begroting van negentien miljoen euro, maar toch wil Emmen het bod niet accepteren. 'Omdat de Drenten FC Groningen een begroting van minstens twintig miljoen euro toedichten', schrijft RTV Noord.

Bijl kan niets met de houding van Emmen. "Volkomen onbegrijpelijk", citeert RTV Noord Bijl. "Ik vind het om te betreuren." Ook Eslik betreurt de situatie. "Ik heb geen andere keuze dan een arbitragezaak aan te spannen. Ik ben wel geschrokken van hoe ver dit nu is gekomen."

Groningen traint zaterdag voor het eerst. De kans dat Bijl dan al meetraint is klein. "Dat is te kort dag. We gaan nu de arbitrage inschakelen. Morgen is het vrijdag. Het zou heel misschien wel haalbaar zijn, maar we moeten er ook nog persoonlijk uitkomen met FC Groningen. Dus dat kost allemaal tijd", zegt Eslik.

Poll

Snap jij de onvrede van Bijl?

(2558 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws