'Afgelopen jaren werd iedereen vrolijk van ons, dat was de eerste 2 duels minder'

'Afgelopen jaren werd iedereen vrolijk van ons, dat was de eerste 2 duels minder'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 21:25do 20-06-2019 om 21:25

De Oranje Leeuwinnen eindigen de groepsfase op het WK in Frankrijk foutloos door een 2-1 overwinning op Canada. Toch was er kritiek op het spel van de ploeg. Volgens bondscoach Sarina Wiegman moeten haar speelsters wennen aan het nieuwe verwachtingspatroon.

"De media zijn harder geworden, we liggen meer onder een vergrootglas", vertelde Wiegman na de overwinning op de nummer vijf van de wereld aan de NOS. Ondanks de groepswinst was er de afgelopen week de nodige kritiek op het spel van Nederland, maar de keuzevrouw wil niet beamen dat de criticasters nu 'de mond is gesnoerd'. "Ik heb de kritiek niet gebruikt, iedereen mag een mening hebben."

"Het is niet belangrijk of de kritiek terecht is of niet", vervolgt Wiegman. "We liggen nu onder een vergrootglas en er worden dingen over ons gezegd. Het vrouwenvoetbal is nu zo groot dat iedereen er wat van vindt. Dat is nieuw voor ons en dat is soms even moeilijk. Natuurlijk willen we dat iedereen van ons spel geniet en er vrolijk van wordt. Dat is de afgelopen twee jaar gelukt. Nu was het de eerste twee wedstrijden op het WK even wat minder."

Of de Leeuwinnen dan de media de mond hebben gesnoerd? "Bovenal willen we winnen en niet de media hun mond snoeren. Ik ben heel trots op de groep hoe we het aangepakt hebben en op het veld stonden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws