Zaakwaarnemer Jansen en Kuyt staan op het punt om Engelse profclub te kopen

Zaakwaarnemer Jansen en Kuyt staan op het punt om Engelse profclub te kopen

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 22:02do 20-06-2019 om 22:02

Rob Jansen staat op het punt een voetbalclub in Engeland te kopen. Dat doet hij samen met enkele oud-voetballers, die geld in het project van de spelersmakelaar steken. Onder hen is ook oud-international Dirk Kuyt.

Jansen onthult zijn plannen vrijdagavond in het tv-programma Jaïr in goed Gezelschap op NPO1. "Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, waar ik de zaken voor doe, een club te kopen", zegt de Nederlandse zaakwaarnemer. "Ik en de spelers hebben een utopisch beeld hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken."

De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn. Om welke club het precies gaat, wil Jansen nog niet vertellen. Wel is bekend dat de club uitkomt in de League One, het derde profniveau in Engeland. Mogelijk gaat het om het Bolton Wanderers. De BBC meldde onlangs dat The Trotters, die in 2012 voor het laatst in de Premier League speelden, voor een overname staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws