De Mos over oogappel: 'Net zo'n pass als Koeman, PSV haalt hem zeker terug'

De Mos over oogappel: 'Net zo'n pass als Koeman, PSV haalt hem zeker terug'

21-06-2019 13:59
91

Aad de Mos houdt vertrouwen in PSV-verdediger Armando Obispo, die volgend seizoen op huurbasis voor Vitesse uit zal komen. De 72-jarige Hagenaar is altijd een groot fan geweest van Obispo, die volgens De Mos meer potentie heeft dan Matthijs de Ligt.

PSV zal volgens de analist nog veel plezier beleven aan de twintigjarige verdediger uit Boxtel, wanneer hij terugkeert in Eindhoven. "Hij heeft de kans niet gekregen die De Ligt wel heeft gekregen, maar ik ben ervan overtuigd dat zijn intrinsieke kwaliteiten enorm sterk zijn. PSV zal hem zeker terughalen", vertelt De Mos aan Voetbal International. "Nu kan hij leren om tegen geslepen spitsen als Klaas-Jan Huntelaar en Nicolai Jörgensen te spelen. Dat heeft hij in de Keuken Kampioen Divisie (bij Jong PSV, red.) niet kunnen doen."

Obispo zal zich echter vooral met zijn opbouwende kwaliteiten kunnen onderscheiden, denkt De Mos. "Hij is fantastisch aan de bal. Hij kan met zijn linkerbeen een pass als Ronald Koeman geven. Dat is een heel groot voordeel: er zijn weinig centrale verdedigers die zo'n lange pass en inspeelpass als Obispo hebben. Hij heeft alleen routine en wedstrijdervaring nodig op het allerhoogste niveau."