Ajax geeft beoogde De Ligt-opvolger tijd: Dat is tot dusver geen succes

Ajax geeft beoogde De Ligt-opvolger tijd: "Dat is tot dusver geen succes"

22-06-2019 11:03
147

Ajax is op zoek naar een vervanger van Matthijs de Ligt. Dat meldt Valentijn Driessen van De Telegraaf. Voor Lisandro Magallán komt de erfenis van de Ajax-aanvoerder waarschijnlijk te vroeg.

"Ze zoeken een centrale verdediger die lijkt op Matthijs de Ligt", vertelt Driessen bij Telegraaf TV. In de winterstop kwam Magallán naar Amsterdam. "Dat is tot dusver geen succes. Ajax denkt dat hij gewoon de tijd nodig heeft om wél uit te kunnen groeien tot een succes bij Ajax."

Marc Overmars, directeur voetbalzaken in Amsterdam, weegt daardoor zijn opties af op de transfermarkt. "Ajax wil een goede verdediger binnenhalen. Dat is niet makkelijk, want ze zoeken een Nederlander. De beste hadden ze zelf, maar die zijn ze nu kwijt. De één na beste is Virgil van Dijk. Nou, die kun je niet ophalen. Bij Kik Pierie is het maar afwachten of hij het wel gaat brengen."

Volgens De Telegraaf heeft Juventus de beste papieren om De Ligt over te nemen van Ajax. De Italiaanse kampioen is bereid zeventig miljoen euro te betalen. In Turijn ligt een vijfjarig contract klaar voor De Ligt. Naast Magallán en Pierie versterkte Ajax zich in 2019 met nóg een verdediger: Lisandro Martinez kwam over van Defensa y Justicia.