'Tadic kan contract van zijn leven tekenen: 42 miljoen euro in drie seizoenen'

'Tadic kan contract van zijn leven tekenen: 42 miljoen euro in drie seizoenen'

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 11:18za 22-06-2019 om 11:18

Laatste update: zaterdag 22 juni 2019 om 11:27za 22-06-2019 om 11:27

Dusan Tadic kan in China het contract van zijn leven tekenen. Dat meldt Mozzart Sport uit zijn vaderland Servië. Dalian Yifang, de huidige nummer elf van de Super League, wil de absolute hoofdprijs betalen voor de Ajax-aanvaller.

Dalian Yifang hoopt Tadic over te halen met een driejarig contract ter waarde van liefst 42 miljoen euro. Het houdt in dat de international van Servië jaarlijks 14 miljoen kan opstrijken. Tadic heeft het beste seizoen in zijn carrière achter de rug: met 38 goals en 24 assists leidde hij Ajax naar de landstitel, KNVB Beker en halve finale van de Champions League.

Het is niet de eerste keer dat Tadic wordt benaderd door een Chinese club. In de winter was Hebei China Fortune concreet. "Het klopt dat ik een aanbieding van China kreeg, maar om goed te kunnen spelen moet ik gelukkig zijn", liet Tadic in maart weten aan Mozzart Sport.

Ajax is niet van plan Tadic na één seizoen te verkopen, maar de toenaderingspoging van Dalian Yifing geeft volgens Mozzart Sport een 'nieuwe dimensie' aan het verhaal. De club zal in elk geval de 25 miljoen euro die Hebei China Fortuna bood, moeten overtreffen. Als Tadic valt voor de Chinese avances, wordt hij met afstand de best betaalde speler in de selectie. Marek Hamsik verdient negen miljoen euro bij de club, waar met Yannick Carrasco nog een grote naam speelt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws