'Ik zie Neres eerlijk gezegd nog wel voor 80 of 90 miljoen vertrekken bij Ajax'

'Ik zie Neres eerlijk gezegd nog wel voor 80 of 90 miljoen vertrekken bij Ajax'

22-06-2019 15:40
93

De kans is groot dat Ajax deze zomer afscheid moet nemen van David Neres. Die verwachting spreekt de Braziliaanse journalist Paulo Freitas uit in gesprek met Ajax Showtime. De 22-jarige Braziliaan is deze maand met zijn land actief op de Copa América.

"Ik denk dat het voor Ajax lastig zal worden om Neres komend seizoen te behouden. Zeker als hij deze Copa América goed presteert, verwacht ik eigenlijk wel dat hij een transfer zal gaan maken", aldus Freitas. "Hij is jong, heeft het dit seizoen bij Ajax heel goed gedaan en is momenteel een basisspeler in het nationale elftal van Brazilië. Dan ben je een hele interessante speler voor eigenlijk alle Europese topclubs."

Ajax wees afgelopen winter een Chinees bod van bijna 50 miljoen euro op Neres af. "Het transferbedrag dat nu wordt genoemd, tussen de tachtig en de negentig miljoen, lijkt misschien veel voor hem, maar hij heeft nog een langlopend contract en Ajax heeft al vaker bewezen dat het spelers voor een hoge prijs kan verkopen. Ik zie hem dus eerlijk gezegd nog wel voor een dergelijk bedrag vertrekken."

Een eventuele transfer zal Neres op dit moment niet bezighouden. Hij is voor de laatste groepswedstrijd van Brazilië tegen Peru (zaterdag 21.00 uur) zijn basisplaats kwijtgeraakt. Volgens Braziliaanse media wil Ajax hem met een nieuw, lucratief contractvoorstel overtuigen om nog een jaar in Amsterdam te blijven.