PEC doet een beroep op Wennemars: oud-schaatser wordt 'mental coach' in Zwolle

PEC doet een beroep op Wennemars: oud-schaatser wordt 'mental coach' in Zwolle

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 23:08za 22-06-2019 om 23:08

Erben Wennemars wordt 'mental coach' bij PEC Zwolle. De oud-schaatser doet dat op parttimebasis en gaat enkele dagen per week aan de slag in Overijssel om 'de topsportbeleving bij selectie, staf en jeugd aan te wakkeren'.

Wennemars was al langer actief voor PEC en gaat nu trainer John Stegeman bijstaan. "Hij heeft op absoluut topniveau gepresteerd", zegt de trainer van de Blauwvingers tegen het Algemeen Dagblad. "Voor mij is het alleen maar prettig om dat soort mensen om mij heen te krijgen. We willen met specialisten spelers het laatste kleine zetje geven dat nodig is om top te halen. Erben heeft dat meegemaakt en kan dat overbrengen."

Het is niet de bedoeling dat de oud-schaatser invloed krijgt op tactische beslissingen en de opstelling van Stegeman. "Je moet bijvoorbeeld denken aan een stukje mentale vaardigheid. Hij is als individuele sporter altijd keihard voor zichzelf geweest. In teamsport kunnen wij veel van dat kleine stukje leren."

"In het voetbal worden jongens gepamperd. Dat is best erg. We willen spelers er bewust van maken van wat je ervoor over moet hebben om de absolute top te halen. Want hoe je het ook went of keert, PEC moet nu weer nieuwe Namli's en Ehizibue's klaarstomen en voor een mooi bedrag verkopen. Erben gaat ons als staf en selectie op de juiste manier ondersteunen, maar ook binnen de organisatie helpen. Ik denk dat het belangrijk is om specialisten om je heen te verzamelen en ik vind Erben echt een specialist."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws