Na één jaar al weg: Niet netjes dat Ajax zich niet aan de afspraak hield

Na één jaar al weg: "Niet netjes dat Ajax zich niet aan de afspraak hield"

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 10:10zo 23-06-2019 om 10:10

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 10:19zo 23-06-2019 om 10:19

Marko Pantelic vertrok in 2010 al na één seizoen bij Ajax. Dat deed de populaire spits omdat zijn club 'zich niet aan afspraken had gehouden'. Pantelic vertelt dat in een uitgebreid interview met maandblad ELF Voetbal. 

In 2009 werd de Serviër overgenomen van Hertha BSC. "Ik heb in alle wedstrijden die ik speelde voor Ajax alles gegeven en ook meer dan twintig doelpunten gemaakt. Mijn afspraak met Ajax was dat ik een contract voor vier jaar kon tekenen als iedereen na het seizoen tevreden zou zijn over de samenwerking", blikt Pantelic jaren later terug. "Ik zou een van de leiders worden en de jonge gasten met mijn ervaring helpen bij hun ontwikkeling."

"Het liep anders. Ze wilden de voorwaarden voor een nieuw contract veranderen. Ik vond het niet netjes dat Ajax zich niet aan de afspraak hield. Ik ben iemand die zich aan zijn woord houdt en dat verwacht ik ook van anderen als je een deal maakt. Zo ben ik opgevoed."

Pantelic bereikte geen akkoord met Ajax. Hij vervolgde zijn carrière bij Olympiakos. "Het is niet zo dat ik nog boos ben op het management dat toen bij Ajax zat, maar het is jammer dat het zo is gelopen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws