Veldwijk: 'Voor mij is het toernooi nu al geslaagd, dat klinkt heel raar'

Veldwijk: 'Voor mij is het toernooi nu al geslaagd, dat klinkt heel raar'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 13:51zo 23-06-2019 om 13:51

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 14:11zo 23-06-2019 om 14:11

Lars Veldwijk komt de komende weken met Zuid-Afrika in actie op de Afrika Cup. De spits van Sparta Rotterdam verwacht echter niet dat hij meteen een basisplaats zal krijgen. 

Drie jaar geleden maakte Veldwijk zijn debuut voor het nationale elftal. Inmiddels is hij een vaste waarde in de selectie van bondscoach Stuart Baxter. Maandag begint voor Zuid-Afrika om 16.30 uur de Afrika Cup met een wedstrijd tegen Ivoorkust.

"Het contact met de trainer is heel goed. Ik denk dat ik op de bank ga beginnen. Ik heb wel een heel goede indruk gemaakt woensdag in de laatste elf tegen elf op de training, toen ik een hattrick maakte. Daardoor is er wel wat extra druk vanuit de media gekomen", vertelt Veldwijk aan FOX Sports

Veldwijk hoopt verderop in het toernooi van waarde te kunnen zijn. Hij vervolgt: "Voor mij is het toernooi nu al geslaagd. Dat klinkt heel raar, maar dat ik bij de laatste 23 van Zuid-Afrika is voor mij persoonlijk al geweldig. Als je in een land met 52 miljoen inwoners bij de laatste 23 spelers zit, dan mag je al heel tevreden zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws