'Real Madrid gaat akkoord met verzoek Odegaard, maar stelt zelf ook een eis'

'Real Madrid gaat akkoord met verzoek Odegaard, maar stelt zelf ook een eis'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 22:12zo 23-06-2019 om 22:12

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 22:59zo 23-06-2019 om 22:59

Real Madrid wil Martin Odegaard niet verkopen. Ook niet aan Bayer Leverkusen, dat de beste papieren heeft om de Noorse middenvelder in te lijven. Het is de bedoeling dat de club van trainer Peter Bosz Odegaard voor twee seizoenen huurt.

Dat meldt BILD. Voorwaarde is wel dat Odegaard zijn contract bij Real openbreekt en verlengt. Hij ligt nu nog tot 2021 vast, dat wordt dan 2022. Omdat de clubleiding van de Madrilenen Odegaard niet wil verkopen, wil de speler langer dan één seizoen verhuurd worden. Real stalde hem bij sc Heerenveen en Vitesse, maar telkens moest hij na een korte periode weer verhuizen. Voor Heerenveen speelde Odegaard anderhalf jaar. 

Real gaat akkoord met het leenvoorstel voor twee jaar, maar stelt daar dus wel een eis tegenover. "Het is duidelijk dat Real Madrid de speler niet wil verkopen", laat technisch directeur Simon Rolfes van Leverkusen weten aan BILD. Dus wordt het huren voor de Duitse club, die volgend seizoen actief is in de Champions League. "Huurtransfers kunnen uitkomst bieden wanneer je flexibel wilt zijn op de transfermarkt", zegt Rolfes.

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Odegaard voor Leverkusen kiest. Nadat hij met zijn zaakwaarnemer een bezoek bracht aan Duitsland om met de club te praten, nam hij het vliegtuig richting Spanje: ook Real Sociedad hoopt hem te huren. Ajax haakte in een eerder stadium al af. Vermoedelijk omdat Real niet wil dat Odegaard opnieuw in de Eredivisie speelt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Past Odegaard in de Bundesliga?

(2578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws