'Koekenbakker' Renard op het rooster gelegd: 'Mazraoui draaide jaar van z'n leven'

'Koekenbakker' Renard op het rooster gelegd: 'Mazraoui draaide jaar van z'n leven'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 09:18ma 24-06-2019 om 09:18

Ali Boussaboun houdt bondscoach Hervé Renard verantwoordelijk voor de moeizame start van Marokko op de Afrika Cup. De Leeuwen van de Atlas wonnen nipt met 1-0 van Namibië. Onder meer het passeren van Ajacied Noussair Mazraoui wekt onbegrip.

"Ik denk dat deze wedstrijd voor zeventig procent op zijn conto komt. Dat vind ik echt", zegt Boussaboun bij FOX Sports over Renard. "Dat wil niet zeggen dat de spelers vrijuit gaan, maar als trainer ben je verantwoordelijk om je team tactisch voor te bereiden en de spelers neer te zetten die dat kunnen uitvoeren. Je moet weten wie je tegenstander is en daar op inspelen. Ik vind dat hij dat dramatisch heeft gedaan."

"Als jij tegen een verdedigende ploeg speelt die twee bussen parkeert, dan heb je spelers nodig die een mannetje kunnen passeren", vervolgt de voormalig aanvaller. "Het was heel voorspelbaar. Het klopte gewoon niet. Ik vind het gewoon jammer dat als je een ploeg met heel veel kwaliteit hebt, je een koekenbakker van een trainer hebt die het er niet uithaalt."

Volgens Boussaboun heeft Marokko wel degelijk de spelers om te schitteren tijdens de Afrika Cup. "Neem Mazraoui als voorbeeld. Die jongen heeft Champions League gespeeld, het jaar van zijn leven gedraaid. En dan zit hij op de bank voor iemand die aanvallend helemaal niets brengt tegen een verdedigende ploeg. Dat snap ik niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws