'Ik voelde me totaal niet thuis bij Ajax, er hing een heel andere cultuur'

'Ik voelde me totaal niet thuis bij Ajax, er hing een heel andere cultuur'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 15:47ma 24-06-2019 om 15:47

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 16:09ma 24-06-2019 om 16:09

Vanwege een zware knieblessure ging het WK vrouwen in Frankrijk aan de neus van Sisca Folkertsma voorbij. Ze focust zich nu volledig op een nieuw seizoen in dienst van FC Twente. 

Folkertsma is pas 22 jaar, maar ze heeft al zeven seizoenen in de Eredivisie achter de rug. De middenvelder speelde voor eerder voor sc Heerenveen, PSV en Ajax. "Ik heb ze bijna allemaal gehad in Nederland", lacht Folkertsma, in gesprek met het Friesch Dagblad

In Amsterdam hield ze het slechts één seizoen (2017/18) vol. "Achteraf gezien voelde ik me er totaal niet thuis. Het was heel anders dan ik gewend was. Er hing een heel andere cultuur. Niet per se verkeerd, maar bij de ene voetbalster past het nu eenmaal wat beter dan bij de ander."

"Alles was tot in de puntjes geregeld bij Ajax, natuurlijk een club waarvan voetballers dromen om er ooit eens te spelen. Ik heb daarom ook geen spijt van mijn keuze om naar Ajax te gaan. Maar ik voel me gewoon prettiger nu ik bij FC Twente zit."

Druk
Of het met druk te maken had? Folkertsma denkt van wel. "Ik voelde bij Ajax wel meer druk dan ergens anders, al kwam dat ook door mezelf. Ik bakte er zelf ook weinig van, kwam op de bank terecht en raakte bovendien mijn plekje in de selectie van Oranje kwijt. Op een gegeven moment begin je dan aan jezelf te twijfelen. Kan ik nog wel voetballen? Als ik een fout maakte, kon ik daar lang in blijven hangen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws