Wiegman licht tipje van de sluier op: 'Drie heel complementaire aanvallers'

Wiegman licht tipje van de sluier op: 'Drie heel complementaire aanvallers'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 18:56ma 24-06-2019 om 18:56

De Oranje Leeuwinnen werken met een fitte selectie toe naar het duel met Japan in de achtste finale van het WK in Frankrijk. Alleen Stefanie van der Gragt vormt nog een klein vraagteken, vertelt bondscoach Sarina Wiegman.

"We kijken goed naar haar situatie en wegen alle voors en tegens goed af", wordt Wiegman op de persconferentie geciteerd door Voetbal International. "Ik ben er bijna uit welke twee centrale verdedigers ik ga opstellen. Ze hebben allemaal goede dingen laten zien, het wordt een heel moeilijke en luxe keuze." De afgelopen duels speelden Anouk Dekker en Dominique Bloodworth.

Ook voorin wacht Wiegman een moeilijke keuze. Lineth Beerensteyn maakte de winnende tegen Canada en klopt op de deur. "Ze doet het hartstikke goed", erkent Wiegman. "Als ze erin komt, brengt ze energie. Maar het is natuurlijk anders om in te vallen dan te starten." De bondscoach lijkt dan ook niet van plan om Lieke Martens of Shanice van de Sanden te slachtofferen. "We hebben nu drie heel complementaire aanvallers. Tegenstanders sluiten Lieke Martens heel erg in, maar daardoor komt er ook ruimte aan de andere kant van het veld."

Daniëlle van de Donk was tijdens de persconferentie beducht voor Japan, dat de afgelopen twee WK"s in de finale stond. "Japan speelt als Barcelona", stelt de middenveldster. "Ze zijn heel goed in het positiespel, dus wij moeten ervoor zorgen dat ze niet aan de bal komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar gaan de Leeuwinnen eindigen na de groepswinst?

(3596 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws