Cavani kopt Uruguay naar groepswinst, Japan en Ecuador schakelen elkaar uit

Cavani kopt Uruguay naar groepswinst, Japan en Ecuador schakelen elkaar uit

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 07:09di 25-06-2019 om 07:09

Uruguay heeft zich maandagnacht Nederlandse tijd gekroond tot winnaar van Groep C in de Copa América. De ploeg van Oscar Tabárez leek tegen titelverdediger Chili op een 0-0 af te stevenen, maar kon in de slotfase toch nog juichen.

Edinson Cavani besliste de confrontatie in het Maracaña kort voor tijd. De aanvalsleider van Paris Saint-Germain zette zijn hoofd tegen een voorzet van Jonathan Rodriguez en passeerde doelman Gabriel Arias met een knappe tegendraadse kopbal: 1-0. Uruguay klimt hierdoor over Chili heen en neemt het in de kwartfinales op tegen Peru, de nummer drie van Groep A. Chili wacht een clash met Colombia, de winnaar van Groep B.

Ecuador en Japan zouden zich bij een overwinning hebben mogen melden in de kwartfinales, maar bleven in Belo Horizonte steken op een gelijkspel. Shoya Nakajima wees Japan na een kwartier spelen nog de weg, maar Ángel Mena schoot Ecuador naar zijn eerste punt van deze Copa América-campagne: 1-1. Japan komt op twee punten, evenveel als Paraguay, maar heeft een minder doelsaldo. The Samurai Blue vallen dus af als slechtste nummer drie, terwijl Peru en Paraguay doorgaan.

Paraguay neemt het in de kwartfinales op tegen gastland Brazilië. Argentinië treft Venezuela.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws