LIVE: Gelukkig Oranje plaatst zich via strafschop voor kwartfinale (gesloten)

LIVE: Gelukkig Oranje plaatst zich via strafschop voor kwartfinale (gesloten)

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 15:00di 25-06-2019 om 15:00

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 22:59di 25-06-2019 om 22:59

Het WK van de Oranjevrouwen gaat met de knock-outfase écht beginnen. De formatie van Sarina Wiegman neemt het dinsdag in de achtste finale op tegen Japan. VoetbalPrimeur houdt je vanaf deze plek op de hoogte van alle ontwikkelingen.

In een groep met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada pakte Nederland de volle negen punten. Daardoor speelt het dinsdag in het Roazhon Park in Rennes de achtste finale tegen Japan, dat tweede werd in een groep met Engeland, Argentinië en Schotland.

Bondscoach Wiegman moest één belangrijke knoop doorhakken, nu alle drie de centrale verdedigers weer fit zijn. De combinatie Dominique Bloodworth - Stefanie van der Gragt begon tegen Nieuw-Zeeland, Anouk Dekker was toen nog geschorst. Door een blessure van Van der Gragt speelden Bloodworth en Dekker de overige twee wedstrijden. Nu de drie speelsters weer fit zijn, kiest Wiegman voor het duo Bloodworth - Van der Gragt.

De overige plekken worden ingevuld door dezelfde spelers als die het opnamen tegen Canada. Dat betekent dat supersubs Lineth Beerensteyn en Jill Roord opnieuw op de bank zitten.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema en Martens.

Mocht Nederland zich plaatsen voor de kwartfinale wacht daarin zaterdag de winnaar van de achtste finale tussen Italië en China. Die wedstrijd wordt om 15.00 uur gespeeld in Valenciennes.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Nederland winnen van Japan?

(1893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws