Feyenoord niet akkoord met voorstel: 'De straf is buitenproportioneel en onjuist'

Feyenoord niet akkoord met voorstel: 'De straf is buitenproportioneel en onjuist'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 14:31di 25-06-2019 om 14:31

Feyenoord gaat niet akkoord met de fikse straf die de tuchtcommissie van de KNVB heeft opgelegd aan de Rotterdamse club. In de vakken R, S en T werd tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax van vorig seizoen (3-0 nederlaag) vuurwerk afgestoken.

Daar is de club nu voor bestraft door de voetbalbond. De tuchtcommissie heeft Feyenoord veroordeeld tot een beker- of competitiewedstrijd zonder publiek op de desbetreffende vakken. Daarbij mogen seizoenkaarthouders van die vakken de wedstrijd ook niet op een andere plek in het stadion bijwonen. Ook krijgt de club een boete van 15.000 euro. Op de site van de Rotterdammers valt te lezen dat Feyenoord het hier niet mee eens is.

De club laat de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep, luidt het statement. Verder valt te lezen dat de club 'de straf buitenproportioneel vindt en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad'. Verder laat Feyenoord weten dat het nog niet duidelijk is wanneer de zaak wordt opgepakt. Daarom is ook nog niet bekend om welke specifieke wedstrijd het zou gaan, als de straf toch gehandhaafd zou blijven.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws