'PSV brengt noodverband aan en gaat aanwinst nummer twee woensdag presenteren'

'PSV brengt noodverband aan en gaat aanwinst nummer twee woensdag presenteren'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 22:19di 25-06-2019 om 22:19

PSV gaat Robbin Ruiter voor twee jaar vastleggen. Dat meldt De Telegraaf. Ruiter is dinsdagavond medisch gekeurd in Eindhoven en zet woensdag zijn handtekening onder een contract.

De komst van een nieuwe doelman kreeg prioriteit van PSV. Lars Unnerstall is niet fit, waardoor de club momenteel geen waardige vervanger achter de hand heeft voor het geval er iets met Jeroen Zoet is. Hidde Jurjus wordt waarschijnlijk opnieuw verhuurd aan De Graafschap en Luuk Koopmans heeft nog geen Eredivisie-ervaring. Ook Mike van de Meulenhof moet nog aan het grote werk ruiken.

Ruiter (32) komt over van Sunderland, waar zijn contract afloopt. PSV hoeft dus geen transfersom voor de doelman neer te leggen. De Eindhovenaren troeven Sparta af, dat Ruiter hoopte vast te leggen na de promotie naar de Eredivisie. Ruiter zegde Sparta af nadat bekend werd dat ook PSV voor hem in de race was. Eerder leek de doelman zijn zinnen te zetten op een transfer naar het buitenland.

Ruiter verdiende in vijf jaar FC Utrecht een transfer naar Sunderland, dat via de Premier League en het Championship in de League One terecht kwam. Ruiter wordt na Ibrahim Afellay de tweede zomeraanwinst.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goede versterking voor PSV?

(3500 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws