Overbodig in Groningen, ster in Los Angeles: 'Zlatan zei: goeie speler'

Overbodig in Groningen, ster in Los Angeles: 'Zlatan zei: goeie speler'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 07:45wo 26-06-2019 om 07:45

Uriel Antuna is dit seizoen de personificatie van een bekend voetbalcliché: het kan verkeren. De 21-jarige Mexicaan worstelde voor de winterstop met zichzelf bij FC Groningen, maar bloeide na de jaarwisseling op bij Los Angeles Galaxy, waar hij een vaste aanvalspartner van Zlatan Ibrahimovic werd.

De inmiddels afgezwaaide Ron Jans beëindigde als technisch manager de samenwerking met Antuna en zag hoe Manchester City de Mexicaan vervolgens in Los Angeles stalde. "Ik hoorde dat Zlatan vroeg: wat heb je nou voor jochie meegenomen?", vertelt Jans aan De Telegraaf. "Tot hij een voorzet kreeg die hij zo kon binnentikken. Toen zei hij: goeie speler."

Antuna heeft zijn goede vorm meegenomen naar de Gold Cup, waar hij al vier keer tot scoren kwam in de groepsfase. "Ik heb Uriel vorige week een berichtje gestuurd, want dit is wel leuk voor hem, hè", aldus Jans. De oud-trainer vindt het spijtig dat de Mexicaan niet uit de verf kwam in Groningen, maar heeft daar alle begrip voor. "Hij is natuurlijk een lichtgewicht, kwam hier in Groningen voor het eerst op zichzelf te wonen, sprak alleen Spaans en zal niet het vertrouwen hebben gevoeld. Dat zal hebben meegespeeld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws