Ten Hag spreekt van 'idioterie': 'Wanneer krijgt zo'n jongen rust? Het is crazy'

Ten Hag spreekt van 'idioterie': 'Wanneer krijgt zo'n jongen rust? Het is crazy'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 10:30wo 26-06-2019 om 10:30

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 10:34wo 26-06-2019 om 10:34

Erik ten Hag uit zijn zorgen over de drukke voetbalkalender. Volgens de oefenmeester van Ajax krijgen sommigen van zijn spelers nauwelijks rust, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Ajax begon zaterdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de selectie is nog lang niet compleet. Zo ontbreken de internationals nog, die zich op 8 juli melden. Later volgen nog de deelnemers aan de Afrika Cup, Copa América en het EK Onder 21. "Je praat over een ongelooflijk ingewikkelde puzzel die de komende jaren alleen maar moeilijker te leggen valt, als je kijkt naar de ideeën voor de voetbalkalender", aldus Ten Hag tegenover VI.

"Volgend seizoen is er weer een Copa América, omdat ze die in de even jaren willen gaan spelen. Dus dan maar twee achter elkaar." Voor iemand als Nicolas Tagliafico betekent het dat hij drie zomers achter elkaar doorvoetbalt. "Wanneer krijgt zo’n jongen rust? Het is crazy, die kalender. Volgens mij was het Juventus dat tegen ons zei dat er voor Ajax op deze manier geen beleid te maken is. Ze hebben gelijk. Idioterie."

Ajax draaide vorig jaar ook een voorbereiding waarbij spelers in verschillende fases aansloten, maar kende wel een zeer succesvol seizoen. De Amsterdammers pakten de dubbel en strandden pas in de absolute slotfase in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

Poll

Wordt Ajax ook volgend jaar kampioen?

(6083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws